Damir


Še en težek zasvojenec s fenomenom imenovanim cyberspace. S tem je začel živeti še preden sem jaz dodobra ovohal celotno zadevo; imel je celo svojo statično PPP povezavo v svet še preden sem na predavanjih iz fizike dodobra predelal statično elektriko.

Legenda pravi, da je začel z nekim Commodorejem (R.I.P.), nadaljeval z Atarijem in se na koncu predal čarom Intelovih vonjav. Med obiskovanjem gimnazije je zelo rad kuril šolsko elektriko na njihovih računalnikih in za kazen nato tudi vzpostavil in za kratek čas urejal predstavitev gimnazije na internetu. Toda vihrav in zaletav človek, kot je on, je kar naprej vrtal na vseh področjih računalništva in astronomije, dokler se ni podal v nadzorovano vodovje (ne)varnosti in bil obtožen za poskus vdora. No, da je poskušal vdirati, je dojel komaj po dejanju samem. Če ne bi izgubil uporabniškega imena, bi mu mogoče v kakem milijonu let uspelo.

In kam se je podal po tako uspešnem dijaškem obdobju? Šel je študirat ekonomijo v Ljubljano. Ne, saj niste edini, ki ne razumete. Najbrž je dobil obisk iz vesolja, ki mu je možgane zarotiral rahlo v levo. Ali pa močno v desno. Trenutno se že drugo leto trudi s prvim letnikom. Pravi, da mu je nujnost prisotnosti na predavanjih tako presedla, da misli zamenjati fakulteto. In tako se je odločil, da se preizkusi s študijem na FRI. Najbrž posledica naših agitatorskih sposobnosti. Vsaj ne bo on kriv, če bo njegova glava tudi tukaj kdaj pokazala status pregretja.

Iz povedanega lahko zaključite, da ima dosti prostega časa. Niti ne. Ves čas služi pri raznih računalniških podrtijah za svoje sanje: obiskati enega največjih proizvalcev smoga, prometa in oseb po imenu Fred, mesto New York. Na internetu je pa skoraj stalen pojav - v zadnjem času le ob vikendih, ker mu dostop preko fakultete ne diši preveč, v trenutni službi pa je prezaposlen (ker mora nadoknaditi dopoldansko smrčanje). Trenutno bi se rad znebil svojega prenosnika, najbrž zato, ker so rezultati predvajanja skladb njegove najljubše izvajalke - Whigfield - porazno žaganje po strunah njegovih prefinjenih slušnih čutil. Vsaj tak občutek sem jaz dobil ob poslušanu tega hreščanja... Izgleda da zelo hitro zameri take komentarje, ker sem enkrat ob njegovem spremstvu skoraj doživel transformacijo v palačinko s pomočjo taxija, katerega voznik očitno še ni slišal za zavore.

-AlesS


Neverjetno, končno tematika, o kateri bi se dalo tipkati pozno v noč. Ah ja, če seveda izvzamem primorke... Če misliš, da je Damir zate tudi naročil kak taxi, ali pa misliš, da kaj manjka pri tem opisu, le-to takoj spremeni v elektrone in mi jih pošlji.

Damir zelo rad briše pošto na naslovu Damir.Cifer@kiss.uni-lj.si.
Seveda so dosegljivi tudi zelo pristranski podatki o njem na njegovi spletni strani.


AlesS je postal alergičen na taxije.